Gregory Manchia

Gregory Manchia

Gregory Manchia is eigenaar van TCM Leiden, gecertificeerd therapeut en acupuncturist én afgestudeerd in de traditionele Chinese geneeskunde (Traditional Chinese Medicine, TCM). Zijn acupunctuurpraktijk bevindt zich in de binnenstad van Leiden. Hier behandelt hij sinds 2017 zijn patiënten in een rustgevende, respectvolle omgeving, waar ruimte is voor alle emoties.

Missie - Waarom Traditionele Chinese Geneeskunde?

De grootste wijsheid komt voort uit ervaring. Dat geldt ook voor Gregory Manchia. Hij heeft zelf ervaren hoe acupunctuur kan helpen bij emotionele trauma’s. Jarenlang heeft Gregory intens verdriet gehad door het verlies van een dierbare. Tot hij acupunctuur probeerde bij een TCM-therapeut in Italië. Eindelijk ontmoette hij iemand die de juiste vragen stelde! Gregory voelde hoe de therapie hem snel beter maakte. Op dat moment wist Gregory wat hem te doen stond. Hij gooide zijn leven om en was vastbesloten mensen te helpen die hetzelfde doormaken.

“Ik wil mensen helpen zoals ik ooit zelf geholpen ben”

Gecertificeerd therapeut

Van passie naar werk. Gregory Manchia is altijd gepassioneerd geweest over meditatie, de werking van emoties en een holistische visie op het lichaam. Dat alles komt samen in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Om therapeut te worden, heeft Gregory diverse opleidingen gevolgd. Zo is hij cum laude afgestudeerd aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine in Amsterdam. Hij leerde de theorie en technieken dichtbij de bron: rechtstreeks van gerenommeerde Chinese artsen en professors. Met die kennis heeft Gregory TCM Leiden opgericht en werkt hij fulltime als acupuncturist en TCM-therapeut.

Italiaan in Nederland

Gregory Manchia is een Italiaan in Nederland die Chinese geneeskunde toepast. Het klinkt bijna als een grapje. En toch werkt het! Gregory kwam hier 16 jaar geleden naartoe: “Bij aankomst werd ik meteen verliefd op Nederland en Leiden. De sfeer van de stad, de wisseling van seizoenen en de Nederlandse directheid. Dat laatste spreekt me aan: het maakt Nederlanders eerlijk en transparant. Dat is fijn én helpt bij de behandeling. Want zo komen we samen eerder tot de kern van je problemen.”

Mijn aanpak

Al jaren help ik mensen in mijn acupunctuurpraktijk. Dat doe ik vanuit kennis, ervaring en vooral mijn passie om mensen te helpen. Dit maakt mijn aanpak uniek:

Respect en vertrouwelijkheid

Iedereen verdient het om behandeld te worden met het grootste respect. In de praktijk is ruimte voor ieder gevoel en elke emotie. Je bent hier vrij om alles met mij te delen, in volledige vertrouwelijkheid.

Behandeling op maat

Je lichaam vertelt mij veel over wat je dwarszit. Ik kijk naar de signalen en luister naar wat je me vertelt. Zo achterhaal ik de oorzaak van je klachten. Met een persoonlijk behandelplan pak ik de kern van het probleem aan.

Holistische visie

Lichaam en geest zijn één. Bijna altijd hangen lichamelijke klachten samen met emotionele problemen. Met TCM-therapie geef ik jouw lichaam de ruimte om te genezen op en natuurlijke wijze. Ik help je om emoties te verwerken en los te laten.

“Met acupunctuur behandel je
de kern van het probleem”

Opleidingen

Opleidingen

  • Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine (TCM) in Amsterdam – cum laude afgestudeerd
  • Medische Basiskennis (verplichte 2-jarige opleiding voor erkende Nederlandse zorgaanbieders)
  • EHBO (verplicht voor erkende Nederlandse zorgaanbieders)

Cursussen en seminars

  • Diabetes behandelen met acupunctuur, Chinese kruiden en voeding
  • Acupunctuur voor gynaecologische aandoeningen
  • Allergieën behandelen met TCM
  • Chinese Geneeskunde bij begeleiding van vrouwen met borstkanker