Over mij

Ik ben Gregory

Over mij

Ik ben een toegewijde en gedreven acupuncturist en sta geregistreerd in het AGB-register van Nederlandse zorgaanbieders.
Mijn behandelingen worden erkend door de Nederlandse zorgverzekeraars.

Ik ben geboren in 1971 in Italië. Ik ben getrouwd en woon en werk sinds 2006 in Nederland, een land waarvan ik ben gaan houden.

Ik help u om u beter te voelen!

Mijn aanpak

 * Luisteren   

* Observeren

*De beste behandelmethode kiezen

Luisteren. Ik luister eerst aandachtig naar u en stel eventueel vragen om beter inzicht te krijgen in uw symptomen, uw medische geschiedenis, uw leefstijl en eventuele emotionele factoren die een rol kunnen spelen. Dit doe ik zodat ik bij de oorzaak van uw klachten kan komen.

 Observeren. De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) biedt verschillende methodes voor diagnose, zoals het voelen van de pols en kijken naar de tong. Hiermee kan ik uw klachten observeren. Vervolgens kan ik u een op maak gemaakte behandeling aanbieden.

De beste behandelmethode kiezen. Uw klachten kunnen behandeld worden met acupunctuur, maar daarnaast ook met Tuina massage, Gua-sha, cupping of kruiden. Afhankelijk van uw situatie zal ik een methode, of combinatie van methodes, voorstellen die het beste resultaat zal geven voor u.

 Zachtaardig zijn. Mijn behandelwijze bij het hanteren van de naalden is, net als de overige TCM-technieken die ik toepas, erg zachtaardig. Dit is vooral van belang voor mensen die geen ervaring hebben met naalden of die zich niet op hun gemak voelen. positieve verandering en helpt u om zo optimaal mogelijk te verbeteren.

Constant zijn. Bepaalde acute symptomen kunnen snel verdwijnen. Wanneer een patroon echter chronisch is of langdurig bestaat, kan het een tijdje duren voordat het verbetert, net als dat de ontwikkeling ervan een tijd geduurd heeft. Van al mijn meesters heb ik het belang van doorzettingsvermogen geleerd: werken aan het veranderen van een patroon veroorzaakt altijd positieve verandering en helpt u om zo optimaal mogelijk te verbeteren.

Mijn verhaal

Men vraagt mij vaak: waarom heb je gekozen voor Chinese Geneeskunde?

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar hoe mensen in elkaar steken, en heb altijd een natuurlijk instinct gehad om pijn en verdriet bij anderen te verlichten, wanneer ik maar kon.

My passie veranderde definitief in mijn werk na een lastige periode in mijn leven. Ik realiseerde me dat we allemaal emotionele pijn met ons meedragen, binnen verschillende culturen, gewoontes en sociale beperkingen, die van invloed is op onze gezondheid. Ik besefte me ook dat ongezonde omstandigheden de emoties beïnvloeden en depressie, angst en woede kunnen veroorzaken.

Ik hoopte met acupunctuur een aantal terugkerende, vervelende lichamelijke symptomen te kunnen aanpakken, en kwam in contact met een erg goede TCM-therapeut. Na slechts een paar sessies was er duidelijk verbetering zichtbaar en enkele symptomen waren zelfs helemaal verdwenen. Ik raadde mijn vrouw aan om hetzelfde te doen, en ook bij haar was er sprake van een enorme verbetering.

Mijn besluit was genomen. Ik zou mijn beroep maken van mijn passie om mensen te helpen. Ik besloot om de kant van de Traditionele Chinese Geneeskunde op te gaan, omdat deze de gezondheid op een holistische manier benadert: lichaam en geest als één geheel.

Ik nam ontslag, ging weer studeren, werkte hard, haalde mijn diploma en maakte van de Traditionele Chinese Geneeskunde mijn dagelijkse werk. Het maakt me enorm gelukkig.

Mijn studie

Ik ben cum laude afgestudeerd aan de Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine (TCM) in Amsterdam, waar ik de theorie en technieken van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) rechtstreeks van gerenommeerde Chinese professoren en artsen leerde, zo dicht mogelijk bij de bron.

Specialistische cursussen

Naast mijn 3-jarige opleiding tot acupuncturist, heb ik verschillende specialistische cursussen gevolgd:

  • 2-jarige opleiding Medische Basiskennis (anatomie and pathologie, verplicht om te kunnen werken als erkende Nederlandse zorgaanbieder)
  • EHBO (verplicht om te kunnen werken als erkende Nederlandse zorgaanbieder).

Seminars om mijn kennis te verdiepen 

  • Behandelen van diabetes met acupunctuur, Chinese kruiden en voeding
  • Acupunctuur voor gynaecologische aandoeningen
  • Behandelen van allergische ziekten met TCM
  • De toepassing van Chinese Geneeskunde bij het begeleiden van vrouwen met borstkanker
  • Si yuan balance method: acupunctuur voor snelle pijnverlichting
  • Schedelacupunctuur voor het behandelen van symptomen na een beroerte of emotionele aandoeningen
  • Tuina Massage voor diepe ontspanning en bij rugklachten
  • Buikacupunctuur bij vermoeidheid en problemen met de spijsvertering
× Whatsapp