Stress

Stress

Heeft u last van stress of emotionele problemen? Bent u oververmoeid, angstig, prikkelbaar en hebben verschillende fysieke problemen een negatieve impact op uw leven? De TCM emotionele therapie is een behandeling die zowel op fysiek als mentaal niveau werkt en die ontspanning geeft tijdens of na een periode van extreme stress of een te hoge werkdruk. De behandeling verlicht symptomen als vermoeidheid, gespannen spieren en spierpijn, slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, verstopping, diarree, hyperventilatie, prikkelbaarheid, angsten en depressie.

Traditionele Chinese Acupunctuur voor stress

Last van stress of te veel spanningen? Stress heeft impact op uw leven. Herstel de balance. Mijn behandeling werkt zowel op fysiek als emotioneel niveau.

Stress is vaak een onderdeel van het dagelijkse leven. Een te hoge werkdruk, emotionele druk en overmatige mentale activiteiten gecombineerd met te weinig beweging kunnen de oorzaak zijn van vermoeidheid, gespannen spieren en spierpijn, slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, verstopping of diarree, hyperventilatie, prikkelbaarheid, angsten, depressie, enz. Er kan ook sprake zijn van verslavingen aan bijvoorbeeld roken of eten, of deze verslavingen kunnen verergeren. Met acupunctuur en de aanvullende technieken is het mogelijk om deze klachten te behandelen en de emoties weer in balans te brengen. Zo verbetert de gezondheid en kunnen nieuwe problemen voorkomen worden.

Wat is stress? 

Stress is de reactie van ons lichaam en onze geest als we in contact komen met iets dat spanning of druk veroorzaakt. Een kleine hoeveelheid stress kan gunstig of zelfs nodig zijn. Op psychologisch niveau kan het ervoor zorgen dat we gemotiveerd blijven om ons doel te bereiken; op fysiek niveau stelt het ons in staat om snel te reageren, bijvoorbeeld als er gevaar dreigt. Als het stressniveau gedurende langere tijd te hoog is, kan het ons lichaam echter schaden en zelfs ziek maken.

Bij een te hoog stressniveau kan het lichaam minder snel herstellen. Wanneer er niets aan gedaan wordt, kunnen hierdoor op den duur chronische klachten ontstaan. Het kan bijvoorbeeld de automatische functies van het lichaam verstoren, zoals de ademhaling, spijsvertering en slaap. Ook kan het verschillende fysieke, emotionele en psychologische symptomen veroorzaken.


Kijk wat Acupunctuur voor u kan betekenen


Stress-gerelateerde symptomen
Fysiek
Vermoeidheid, extreme vermoeidheid
Bleek zien
Overmatig zweten
Ademhalingsproblemen
Flauwvallen
Spierspanning en spasmen
Pijn, intense pijn
Moeilijk in slaap komen of op onverwachte momenten in slaap vallen
Langdurig ziek zijn (verkoudheid, griep, enz.)
Gewichtstoename of -verlies
Emotioneel en psychologisch
Snel huilen
Vaak zuchten
Verwardheid
Veel angstige gevoelens ervaren
Paniekaanvallen
Prikkelbaarheid
Woedeaanvallen
Onrust ervaren
Verwarde of opgejaagde manier van spreken
Nergens meer zin in hebben
Terugkerende negatieve gevoelens
Roken, verslaving
Pijn kan het gevolg zijn van stressfactoren; omgekeerd kan het echter ook zo zijn dat pijn veroorzaakt door andere factoren stress kan veroorzaken of verergeren. Acute of chronische stress-gerelateerde pijn wordt regelmatig behandeld met acupunctuur.

Deze fytotherapie producten gebruik ik als ‘stand alone’. Ik pas het ook toe in combinatie met acupunctuur.

Meer over fytotherapie >

Maak gebruik van het gratis 15 minuten consult om uw specifieke vragen te bespreken!  

De consulten zijn in Engels of in Italiaans

Mariken
...super relaxed. Alleen schoenen uitdoen!
Caroline
I loved the light touch. Extremely relaxing. Afterwards I slept like a baby.
Mariken
...super snel en effectief. Alleen schoenen uitdoen!
Caroline
I loved the light touch. Extremely relaxing. Afterwards I slept like a baby.

Heeft u een andere klacht? Boek online een gratis intake gesprek om het te bespreken

Whatsapp