Afvallen met acupunctuur

Afvallen met acupunctuur

Afvallen is een delicaat proces. Tijdens de intake zal bekeken worden of het nodig is om aanvullend op de acupunctuur-behandelingen een voedingsspecialist in te schakelen of om medisch advies te vragen.

Afvallen met acupunctuur

Wat is de oorzaak van het overgewicht?

Langdurige stress kan, bijvoorbeeld slechte leefgewoonten in de hand werken. Hierdoor kan men meer gaan eten. Met auriculaire acupunctuur, acupunctuur op de oren, kan men de eetlust verminderen en beheersen. Deze behandeling wordt meestal gecombineerd met acupunctuur op het lichaam om de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Afvallen met acupunctuur
De acupunctuurbehandeling heeft ook een kalmerende werking op de emoties. Dit is nodig om een blijvende verandering te bewerkstelligen.
Wij vinden het belangrijk om u van de juiste informatie te voorzien en geen onrealistische verwachtingen te geven. Ons advies is om vooral te streven naar een gewicht dat bij u past en dat u kunt behouden.

Jojo-effect versus blijvend resultaat
Het jojo-effect, vaak lijnen en weer aankomen is geen goede zaak. Als u streeft naar een ideaal lichaamsgewicht dat niet realistisch is zult u weer snel aankomen. Dat is niet wenselijk en zelfs ontmoedigend.
Afvallen met acupunctuur is op een gezonde manier werken aan een blijvend resultaat.

Een blijvend resultaat is waar we naar streven.

 

Doel van afvallen volgens Wikipedia 
De mens heeft een lichaam dat zich ontwikkelde in tijden waarin voedselschaarste heel gebruikelijk was. In de westerse wereld is dit nog maar zelden het geval. De voedingsmiddelenindustrie zorgt voor de aanvoer van veel energierijke voedingsmiddelen. Hierdoor kan de menselijke energiebalans doorslaan. Het lichaam is er op ingericht om alles wat het binnenkrijgt zo efficiënt mogelijk op te slaan voor tijden van schaarste. Blijft deze schaarste uit dan neemt de hoeveelheid vet in het lichaam toe. Dikke mensen hebben meer kans op allerlei ziektes en kwalen dan anderen. Kankers, hart- en vaatziekten en suikerziekte zijn voorbeelden van ziekten, waarvan de kans op het krijgen ervan daalt na een aantal kilo’s af te zijn gevallen.

Deze fytotherapie producten gebruik ik als ‘stand alone’. Ik pas het ook toe in combinatie met acupunctuur.

Meer over fytotherapie >

Maak gebruik van het gratis 15 minuten consult om uw specifieke vragen te bespreken!  

De consulten zijn in Engels of in Italiaans

Mariken
...super relaxed. Alleen schoenen uitdoen!
Caroline
I loved the light touch. Extremely relaxing. Afterwards I slept like a baby.
Mariken
...super snel en effectief. Alleen schoenen uitdoen!
Caroline
I loved the light touch. Extremely relaxing. Afterwards I slept like a baby.

Heeft u een andere klacht? Boek online een gratis intake gesprek om het te bespreken

Whatsapp